Uitnodiging oc070 Inspiring Entrepreneurs – open coffee wo. 5 april 2017

Maart vliegt weer aan ons voorbij. We hebben de winter in het vet gezet en hardlopen doen we weer in korte broek. Hoogste tijd om elkaar weer te spreken over ons ondernemerschap en al het andere wat ons bezig houdt. Dat komt goed uit want vanaf nu kun je je aanmelden voor de oc070 meetup: Inspiring Entrepreneurs – open coffee van woensdag 5 april 2017.

Aanmelden graag hier op meetup.com.

We kijken in april terug met Willy Mooren die een jaar geleden als 1 van de eerste ondernemers het podium van de ‘Inspiring Entrepreneurs’ betrad met het verhaal over ‘zijn’ Hermit Gin. Ook Bonny is onze gast, in januari opende ze haar lunchroom: Bob’s Your Uncle en dat is uren maken en nog meer uren maken. En uiteraard stel ik ook graag Fabi Mazzacani – Vink aan jullie voor. Fabi is vanaf 5 april onze gastvrouw voor de maandelijkse meetup met haar locatie The Ground aan de Komeetweg.

Programma
9:00 deur open + koffie/thee
9:30 gelegenheid tot pitchen/ het vertellen van je verhaal (30 sec á € 5,95)
9:35 Inspiring Entrepreneurs: Tom interviewt hele gewone bijzondere ondernemers
10:00 koffie/thee vervolg
11:00 optie 1: klaar en lekker op pad

11:00 optie 2: maandelijkse workshop: ondernemerschap – leiderschap – personal branding (exclusief voor premium leden)
12:00 klaar en aan het werk

Het belangrijkste oc070 nieuws van de afgelopen drie weken ook in deze uitnodiging:

  1. je kunt nu ‘vriend van oc070’ worden
  2. we hebben een nieuwe locatie partner voor onze maandelijkse meet-up
  3. oc070 is er vanaf u ook door de maand heen op YouTube

Er gebeurt dus weer van alles en… dit is pas het begin. Ik kijk er naar uit je te zien op 5 april (9:00 deur open, 9:30 start programma) en neem gerust iemand mee, we hebben ruimte genoeg.

Een vriendelijke groet van,

Tom

Dankjewel Ian

Hierbij een groot dankjewel aan Ian Smeyers en het team van De Werkfabriek voor 4 fantastische meet-ups die we bij jullie hebben mogen organiseren. Wat een top locatie hebben jullie. Een absolute aanrader voor ondernemers die een vaste of flexwerkplek zoeken. En daarnaast ook een zeer inspirerende omgeving voor overleg, meeting en borrel. Den Haag is klein dus we zien elkaar ongetwijfeld snel weer.

‘Ik ben autist.’

‘Ik ben Frans Bak. Ik ben autisme coach en vanuit mijn ervaringen kom ik op voor de mens met autisme. Met dit initiatief beoog ik bij te dragen aan het doorbreken van het stigma rond autisme. Opdat de mens met autisme zich comfortabel kan voelen in onze samenleving en zich, net als elk ander mens, kan richten op zijn eigen ontwikkeling.’

Frans is een hele bijzondere ondernemer. Frans heeft een missie: het doorbreken van het stigma rond autisme. Mensen met autisme blijken in veel gevallen meer last te hebben van hoe anderen ze behandelen dan van de autisme zelf. Er zijn uiteraard grote verschillen in de mate van waarin je autisme kunt hebben mogelijk. Met heel veel vormen kun je prima functioneren… als je je er bewust van bent. En op een aantal vlakken kun jezelf boven gemiddeld presteren… als je je er bewust van bent. En je omgeving is zich ook bewust van dat sommige mensen meer anders zijn dan dat we allemaal anders zijn.

Ik ben autist is de website van Frans en hij heeft ook een Facebook pagina waarop je hem kunt volgen en kunt supporten in zijn missie (door die pagina te liken bijvoorbeeld).

 

Huib laat jongeren ontdekken waar ze wel goed in zijn

Huib Langbroek van IamProgrez ontdekte als buurtwerker in de Schilderswijk dat er veel jongeren rondlopen met ‘onbenut potentieel’. Hij kwam er achter dat veel jongeren niet weten waar ze echt goed in zijn. Op 1 of andere manier worden ze gewezen op en geconfronteerd met de dingen die zie niet kunnen in plaats van met de dingen die ze wel kunnen. Op het moment dat jongeren hun natuurlijke talenten ontdekken en deze kunnen inzetten en verder mogen ontwikkelen excelleren ze.

Het buurtwerk heeft Huib inmiddels ingewisseld voor ‘gamified assessments’. Dat is in het Nederlands: een test met spelelementen om te ontdekken waar je goed in bent. IamProgrez ontwikkeld nu assessments voor ROC’s en voor gemeentes die hun jongeren op een andere manier in beweging willen brengen. Nu dit loopt blijken de toepassingen door voor bedrijven heel interessant die ze in zetten bij de werving en selectie van de juiste kandidaten voor hun organisatie(cultuur). Uiteindelijk is er voor iedereen een omgeving waar hij/zij van betekenis kan zijn.

Benieuwd hoe dat er uitziet? Dat kun je hier gratis en verblijvend ontdekken. Voor meer info: Huib van IamProgrez.

fotoverslag Inspiring Entrepreneurs maart 2017


Foto’s Laura Perez – Studio Nelson

Studio Nelson nieuwe partner oc070

Foto-studio Nelson is de nieuwe partner van oc070. Elke maand komen zij foto’s maken bij onze meet-up. Op woensdag 1 maart zijn de foto’s gemaakt door Laura Perez. Laura loopt stage bij studio Nelson en wil graag ervaring op doen. Nog meer ervaring zelfs. Ze is specifiek op zoek naar architectuur en interieur projecten. Het allerliefst maat ze foto rapportages van concerten of festivals. Dus… als je startende fotograaf een kans kunt geven? Check Laura.

Maar… er is meer. Studio Nelson heeft ook het concept ‘start-up support‘ in de aanbieding.

Elke maand geven ze hun stagiaires de kans om een klant te helpen, informatie bij ze op te halen, een plan op te stellen, een offerte te maken, beeld te schieten en beeld te leveren. Eigenlijk net zoals het er in een fotobedrijf aan toe gaat. Tegelijk bieden we de kleine startups die nog niet veel te besteden hebben de mogelijkheid om een foto-opdracht tegen absolute bodemprijs te laten uitvoeren, maar met support van ervaren fotografen en met gebruik van de beste professionele apparatuur.

Meer info? www.studionelson.media

 

woensdag 8 maart start DDD award 2017

Op woensdag 8 maart (19.00-20.00 +borrel) is de start van de DDD-Award 2017. Dit is een initiatief voor Haagse ondernemers om Den Haag mooier en beter te maken. Bewoners kunnen onderwerpen indienen en ondernemers kunnen met een oplossing of aanpak komen.

Vorig jaar was ‘onze’ Arne finalist. En ook nu heeft hij aangekondigd om graag mee te doen wellicht samen met andere oc070 ondernemers. Lijkt je dit leuk? Heb je vragen?

Check Arne de Vos van Adcon.