Lotte opent B&B Piano Piano

Woensdag 1 februari 2017 was ze nog te gast bij oc070. Nu, nog geen 4 maanden later is Lotte ‘ik vertrek’ van Santen open voor business op Sardinië.

De afgelopen maanden heeft ze het voor elkaar gekregen om de B&B klaar te maken om gasten een aangenaam verblijf te bezorgen. Het ziet er prachtig uit (op de plaatjes, ik moet echt binnenkort even zelf gaan kijken). Duidelijk dat de zon daar al goed schijnt.

B&B Piano Piano heeft twee appartementen beide met een eigen terras en een uniek uitzicht op de heuvels, de zee en Tavolara eiland. Het ene appartement heeft 1 slaapkamer, het andere twee slaapkamers. en verder alles wat je nodig hebt om even op te laden, bij te komen, het eiland te verkennen, lekker te eten, beetje te drinken en ook heel veel niets te doen.

Piano Piano is te boeken via Airbnb. Voor vragen mail Lotte via pianopianobb@gmail.com.

Dank Lotte, om ons voor te doen hoe dat werkt van dromen via durven naar doen.

Suzanne wint de tweede pitchnight van Awesome The Hague

Ook Den Haag is besmet met het virus van de Awesome Foundation. Het concept is heel eenvoudig: elke maand een pitchavond met ideeën om de stad awesome te maken; twintig mensen stoppen allemaal 50,- in een envelop en stemmen voor het beste idee; de winnaar gaat met die 1.000,- naar huis.

Maandag 8 mei was al weer de tweede pitchavond met ideeen om meer touristen naar DH te krijgen, om een elektrische transportfiets/bus te ontwikkelen, een plan om jacuzzi’s te gaan verhuren en… het plan van Suzanne om het project Precious Plastic in Den Haag vorm te gaan geven.

Dit project komt op verschillende plekken van de grond en heeft het doel plastic afval lokaal te recyclen tot nieuwe producten. Je kunt m.b.v. wat bouwtekeningen en materialen die je online kunt bestellen zelf machines in elkaar zetten en klaar ben je. Zie de video.

Een geweldig plan dus om het plastic afval in DH niet in de orac’s te dumpen maar om het opnieuw te gebruiken. Suzanne was dan ook de logische winnaar van deze avond. Zeker ook omdat ze de eerste onderdelen van de te bouwen apparaten al gekocht had en bij zich had.

Heb je ook een briljant idee voor Den Haag en zou je met 1.000,- al een heel eind geholpen zijn voor de realisatie hiervan, hier is Awesome The Hague naar op zoek:

Je idee aanmelden kan op https://www.haagsemakers.nl/awesome/

MKB Groei Event Den Haag dinsdag 13 juni 16.00 – 20.30

Graag deel ik onderstaande uitnodiging van de Gemeente Den Haag met je. Kom in ieder geval om het verhaal van Pieter Zwart (Coolblue) te horen en natuurlijk oc070 te ontmoeten.

MKB Groei Event Den Haag
Beste ondernemer,

Bent u ondernemer en op zoek naar groeikansen? Dan mag u het MKB Groei Event Den Haag op dinsdag 13 juni a.s. in het World Forum niet missen!

Datum:      Dinsdag 13 juni 2017
Tijdstip:    van 16.00 uur tot 20.30 uur
Locatie:    World Forum, Churchillplein 10, 2517 KW Den Haag(klik hier voor de routebeschrijving)
Twitter:    @Opdenhaag #MKBGroeiDH

Er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. Meld u dus vóór 29 mei aan via www.mkbgroeidenhaag.nl

Het belooft een inspirerend evenement te worden met o.a. succesverhalen van Haagse ondernemers en volop gelegenheid tot netwerken. Pieter Zwart, directeur van Coolblue, vertelt over de explosieve groei en vestiging van Coolblue in Den Haag. Haagse koplopers bieden u tijdens de inspiratiesessies nieuwe inzichten in thema’s die relevant zijn voor groei. Daarnaast is er de mogelijkheid om te speeddaten met sprekers, experts en ondernemers. Hierbij zijn verschillende Haagse wethouders aanwezig zijn. Tevens presenteren alle Haagse ondernemersnetwerken zich op de netwerkmarkt. We sluiten de avond af met een netwerkborrel.

Inspiratiesessies
U kunt zich ook voor een inspiratiessessie aanmelden. Er zijn twaalf sessies waar u uit kunt kiezen:

 1. Groeistrategieën; op zoek naar de Groeiformule!
 2. Innoveren; zoektocht naar nieuwe businessmodellen
 3. Groeien met Sociaal Ondernemen
 4. Circulair Ondernemen
 5. Nieuwe financieringsvormen
 6. Internationaal zakendoen in de regio Den Haag /Selling to the international (business) community in The Hague region
 7. Succesvol zakendoen in het buitenland
 8. Marketing & acquisitie: Het succes van de 9+ (online) klantervaring
 9. Hoe kun je zaken doen met de gemeente Den Haag?
 10. Succesvol groeien doe je zo!
 11. Wat is talent voor jou? (‘Werven en behouden van talent’)
 12. Toekomstig bestendig Ondernemen

Het MKB Groei Event Den Haag is een initiatief van de gemeente Den Haag in samenwerking met de ondernemersnetwerken: Kamer van Koophandel, NLGroeit, ONL, MKB Den Haag, VNO-NCW Den Haag, Haagsche Business Club, Haags Ondernemershuis, VBM Businessclub, Businessclub Escamp/Segbroek, B2B4 Escamp, Belangenvereniging BLF, Bureau Binnenstad, BNI Den Haag, Social Club Den Haag, International Community Platform (ICP), I’m Binck, Duurzaam Den Haag, Business club oc070, Provincie Zuid Holland, Werkgeversservicepunt en het Ondernemersportaal.

Atilay Uslu staat ’s nachts op Schiphol

In de week van 9 mei 2017 was er weer de ‘Week Van De Ondernemer’. Een Jaarbeurs vol ondernemers, sprekers, grote namen en alle kansen om te netwerken. Ik ga er heen om inspiratie op te doen voor ons eigen seminar en uiteraard ook voor de ontwikkeling van mijn eigen ondernemerschap. Veel voorbeelden en verhalen staan erg ver van ‘de gewone ondernemer’ af. Maar…

Af en toe lukt het toch om geraakt te worden en te denken, ja dat is een mooi verhaal. En dan ben ik geraakt door verhalen over de kleine dingen die grote mensen doen. Het verhaal dat Atilay Uslu de shoarma-zaak van zijn vader overnaam en er in enkele decennia een reisorganisatie, vliegmaatschappij en hotelketen van wist te maken met een jaaromzet van honderden miljoenen euro’s, neem ik dan voor lief.

Wat me dan wel raakt is het verhaal dat hij vertelt dat hij elke maand een paar nachten op Schiphol staat om zijn mensen mee te helpen bij het ontvangen en op reis helpen van hun klanten. “Elke klant die op vakantie gaat verdient een topvakantie en een optimale service.” Om te weten wat er onder zijn klanten leeft, zoekt hij het contact zelf op, tijdens de nachtelijke uren dat de Corendon vliegtuigen hun bestemmingen op zoeken. Kijk dat is een verhaal waar we als gewone ondernemers een voorbeeld aan kunnen nemen: een oprechte interesse in je klant. En het contact aan durven gaan, spreekt mij aan.

vooraankondiging oc070 jaargang 2 aflevering 22: wo.07.06.2017

Op woensdag 7 juni doen we het weer: oc070.

9:00 deur open
9:30 pitches
9:35 interviews Inspiring Entrepreneurs
10:00 koffie/thee
10:45 interactief seminar de gelukkige ondernemer
12:15 opruimen
12:30 aan het werk

Met op het podium vandaag onder andere Mohamad Fakhouri. Hij vluchtte uit Syrië kwam terecht in Wassenaar hielp mee in het Ondernemerscafé, zag zijn vrouw en zoontje ruim een jaar niet en woont nu met zijn gezin in Nootdorp. Hoe gaat het nu met Mohamad?
Aanmelden kan vanaf 21 mei via meetup.  Schrijf je hier in voor onze updates om op de hoogte te blijven van onze activiteiten. Ook word je via een update geïnformeerd op het moment dat je je kunt aanmelden voor de volgende oc070.

En hierbij ook gelijk de data voor de rest van het jaar:

 • woensdag 5 juli 2017
 • woensdag 2 augustus 2017 (vakantie editie?)
 • woensdag 6 september 2017
 • woensdag 4 oktober 2017
 • woensdag 1 november 2017
 • woensdag 6 december 2017

kick-off maandelijks seminar ‘de gelukkige ondernemer’

De oc070 van 3 mei 2017 had opnieuw een verrijking van de ochtend: de kick-off van het maandelijkse interactieve seminar: de gelukkige ondernemer. Elke maand tijdens de oc070 ochtend gaan we opzoek naar de gelukkige ondernemer in onszelf. Om dit tijdens de ochtend te ervaren èn om inzichten, kennis, vaardigheden, een houding en een verandering aan te nemen die ook de rest van de maand bijdraagt aan ons ondernemersgeluk.

Er is namelijk heel veel bekend over het ervaren van geluk in zijn algemeenheid en het ervaren van werk/ondernemersgeluk in het bijzonder.

De koffie, het speeddaten, de pitches en de interviews van oc070 zijn nu verrijkt met verhalen, oefeningen en interactie. Al zeg ik het zelf: het was een topochtend. Misschien wel de beste oc070 tot nu toe.

Wat hebben we gedaan?

Het blijkt dat je geluk ervaart als je 1) bewust bezig bent met het creëren van betekenis en 2) als je het gevoel hebt je eigen toekomst te ontwerpen. Dus daar zijn we mee aan de slag gegaan.

We hebben voor ons zelf bedacht welke betekenis we willen creëren en vervolgens hoe we dat dan concreet voor ons zien. Vervolgens hebben we dit eerst in kleine groepjes en daarna met elkaar gedeeld. Enkele uitkomsten/ inzichten/ thema’s waar over is gesproken en over is gedeeld:

 • het belang, de waarde en de kracht van authenticiteit;
 • de zoektocht naar de balans tussen passie & realiteit;
 • dat doen wat er in je zit;
 • gebruik maken van je talenten;
 • bewust zijn van je angsten;
 • je kwetsbaar op durven stellen;
 • je bent niet wat je doet;
 • bewust van wat er lokaal allemaal kan;
 • een gedeelde wens om mensen met elkaar te verbinden;
 • mensen willen inspireren;
 • kennis en ervaring (laten) delen;
 • geluk is toewijding in wat je doet;
 • de uitdaging om je echt te verplaatsen in je klant;
 • jezelf zijn en jezelf blijven;
 • overtuiging hebben in wat je doet;
 • in jezelf blijven geloven;
 • zoeken, gebruiken en vertrouwen op eigen kracht;
 • dingen beter en mooier maken;
 • durf om jezelf te zijn, om keuzes te maken om te geloven in jezelf;
 • een balans tussen structuur en geld verdienen vs. dingen kunnen maken die je zelf wilt;
 • ruimte krijgen en ruimte geven.

Om met elkaar zo bezig te zijn is een bijzondere ervaring. Op woensdag 7 juni gaan we verder met dit doorlopende, open seminar waar je ten alle tijde in kunt stappen en aan mee kunt doen, direct na de koffie op de oc070 ochtend.

Leanne, Hugo, Karen, Anita, Henk, Daisy, Michiel en Alex pakken hun moment

Leanne Binder helpt je als tekstschrijver en schrijfcoach om authentieke teksten te schrijven voor je website en LinkedIn profielpagina. Het resultaat? Klanten waarvoor jij graag werkt, komen naar je toe. Meer over Leanne op haar website.

Hugo Skoppek organiseert ‘slow talk’ sessies. De volgende op dinsdag 9 mei: of je nu na perfectie lust of eronder lijdt maak niet uit. Wij gaan onderzoeken wat perfectie kan voor ons betekenen. Aanmelden kan via deze link naar meetup.

Karen van Dalsem van Bureau BIik Communicatie werkt samen met trainer, coach en webinar expert Kristin Dekkers. Dekkers & BLIK organiseert interactieve webinars voor kennisdelen, trainingen en simultaan leren. Naast een algemene ruimte zijn er digitale ruimtes waar deelnemers in kleinere groepjes oefeningen doen of ervaringen delen. Karen en Kristin zoeken een naam voor deze interactieve webinars? Degene met het beste idee voor de naam voor deze dienst verdient een flesje zelfgemaakte limoncello. Je kunt Karen mailen.

Anita Verwoest van de Gemeente Den Haag kondigt het MKB groei event aan op dinsdag 13 juni. Het belooft een inspirerend evenement te worden, met succesverhalen van Haagse ondernemers en volop gelegenheid tot netwerken. Pieter Zwart van Coolblue, vertelt over de explosieve groei en vestiging van Coolblue in Den Haag. Haagse koplopers bieden u tijdens de inspiratiesessies nieuwe inzichten in thema’s die relevant zijn voor groei. Daarnaast is er de mogelijkheid om te speeddaten met, sprekers, experts en ondernemers. Verschillende Haagse wethouders zullen hierbij aanwezig zijn. Je kunt je binnenkort inschrijven.

Henk Karel organiseert op dinsdag 16 mei a.s. van 19:00 – 22:00 uur een workshop “Wat Bied Ik Mijn Toekomst”. Een duwtje in de goede richting als je jezelf de toekomst wilt geven die je wilt. Kosten: slechts € 10. Wil je meer weten, ga dan naar de website van Henk.

Daisy van Knotsenburg fotografeert buiten haar commerciële en fashion fotografie (= hoofdactiviteit) ook andere “mooie momenten” waaronder: momenten tijdens de zwangerschap, momenten van en met kinderen en bruiloften. Een beeld krijgen van het werk van Daisy op haar website: www.zegmaarkaas.nl

Michiel Erasmus is beschikbaar als functioneel beheer en weet heel veel van scrum hij legt dat uit op Youtube en bezoek vooral ook de website van Michiel.

Alex van Weelden is al 25 jaar gepassioneerd internationaal ondernemer. Daarnaast is hij nu ook te vragen/ in te huren om zijn inspirerende verhaal te vertellen. Hij combineert daarin zijn ervaring als starter naar eigenaar directeur van een grote onderneming, vaderschap en positief management en vertaalt dat met sprekende voorbeelden naar wijze lessen voor iedere ondernemer. Bekijk zijn promo op de site van Paradigmo.

Elke maand de kans om jouw verhaal te vertellen, 30 seconden onverdeelde aandacht van het publiek voor slechts € 5,95. Woensdag 7 juni de volgende kans. 10 plekken beschikbaar. Aanmelden vooraf of tijdens de ochtend.

Hans bedacht plan A en realiseerde plan C

Hans Leneman komt uit een agrarisch nest. Toch leidde zijn loopbaan in eerste instantie naar een overheidsorganisatie. Tot enkele jaren geleden het bloed kroop waar het niet gaan kon. Er kwam een plan: een leghennenboerderij in Den Haag.

Tussen dat eerste plan en de opening van zijn boerderij aan het Valutapad 7 in Den Haag zaten nog wel wat andere plannen. De samenwerking met onder andere de gemeente zorgde ervoor dat het oorspronkelijke plan enkele keren werd bijgesteld. En of Hans de flexibiliteit en creativiteit nu als ambtenaar of als geboren agrariër heeft ontwikkeld, ik weet het niet, maar hij heeft deze twee kwaliteiten goed nodig gehad afgelopen jaren.

De boerderij is er gekomen met 200 leghennen. Nee, dat is niet genoeg om zijn onderneming van te draaien, het is dan ook vooral een showcase om te laten zien hoe de kippen er in Barneveld bij zitten. Onder het motto: ‘gelukkige kippen leggen lekkere eieren’ ontwikkelde de firma Rondeel een kippenstal anno 2017. Helemaal ingericht met de kennis en ervaring die er is over het welzijn van kippen. Wekelijks rijdt Hans naar Barneveld om zijn elektrische eierbus vol te laden met de lekkerste eieren van Nederland. Hij verkoop de eieren aan de horeca in en rond Den Haag. Maar die afnemers willen graag zien hoe zo’n moderne kippenboerderij er uit ziet: en dat kan nu.

De boerderij van Hans is ook open voor iedereen die dat ook wel eens wil zien en echt verse Haagse eitjes wil proeven. Elke woensdagmiddag en zaterdagmiddag (13.00-17.00 uur) kun je bij Hans terecht: Valutapad 7, 2496 ZP Den Haag.

Rico hoefde geen concessies te doen…. en won

Rico Zweers van de Mannen van Schuim (conceptontwikkelaars in vastgoed) vertelde tijdens de oc070 van 3 mei 2017 over de door hun gewonnen prijsvraag: Binckhorst Kavel 2 van de gemeente Den Haag.

Rico Zweers werkte tot 2012 bij een projectontwikkelaar. Vastgoed concepten (winkelcentra, kantoorgebouwen, parkeergarages maar ook wijken en gebieden) ontwikkelen, kloppend en financieel gezond maken was al tientallen jaren zijn ding. Toch groeide langzaam maar zeker het besef dat het anders moest kunnen: de vastgoed wereld. Samen met collega en vervolgens compagnon Niels maakte hij de stap naar het ondernemerschap als: de Mannen van Schuim. De afgelopen jaren hebben ze hun positie verworven als conceptontwikkelaars die dingen anders zien, in een groter geheel, een duurzaam geheel en in een bredere context.

Het was niet de eerste competitie waar Rico samen met zijn team aan mee deed. De afgelopen jaren was hij vaak als mede inschrijver betrokken bij vergelijkbare competities waarbij de overheid op zoek is naar een nieuwe bestemming voor een gebouw, een kavel of een heel gebied. Maar nooit eerder won hij de eerste prijs.

Bij Kavel 2 ging het dus om een kavel op de Binckhorst waar er voor de komende 10 jaar een gebouw neergezet mag worden. Verschillende partijen kwamen met een voorstel en het ontwerp onder regie van de Mannen van Schuim werd als winnaar gekozen .

Een gebouw dat, als Lego, ook weer uit elkaar gehaald kan worden om wellicht elders opnieuw opgebouwd te worden. Met, onder andere: op de begaande grond social ondernemer Happy Tosti, op de eerste verdieping een incubator en bovenop een rooftop bar. Het concept past in de ontwikkelingsdoelstelling van het gebied en vooral: kent geen concessies. De Mannen van Schuim hebben het voor de volle 100% ontworpen zoals zij denken dat het zou moeten. Dat klinkt voor de hand liggend, maar dat betekende wel dat er op een aantal punten creatief is om gegaan met de gestelde voorwaarden. Omdat ze zelf hoofd inschrijver waren, konden ze 100% maken waar ze zelf in geloven. En dat was in het verleden toch anders, waarbij ze toch vaak iets van zichzelf moesten opgeven.

Naast het ontwerpen van een duurzaam gebouw was de uitdaging uiteraard ook om er een ‘kloppende businesscase’ van te maken. Dus: het gebouw moet financieel gezond kunnen draaien de komende 10 jaar. Passie en dromen gecombineerd met keiharde euro’s dus.

Dus de les is volhouden, maar vooral ook trouw blijven aan wie je bent, waar je voor staat ook in je aanbod naar anderen toe.

Dank voor je verhaal Rico, en oc070 komt zeker in 2018 een keer op bezoek.

Eliud Kiphchoge: “nothing is impossible”

Wat een mooi beeld was de aanval van Eliud Kiphchoge op de magische marathon grens van 2.00:00 uur. Twee jaar is er naar toe geleefd en getraind. De ideale omstandigheden gecreëerd en op 6 mei 2017 was het dan zover. De vraag die centraal stond: is de mens in staat om een marathon binnen de 2 uur te lopen. En hoewel we op 6 mei geen 100% bewijs hebben gekregen, is de vraag toch zeker wel positief bevestigd. Kiphchoge redde het niet niet, maar zoals hij zelf zei:  “Today I’ve learned that the impossible is possible. The next generation should know that nothing is impossible in this world”.

Dus… bedenk het maar en vindt een weg, de lat kan niet hoog genoeg.